tisdag 7 april 2009

Förlossning 6 april-HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaa, så åkte vi igår in till förlossningen vid kl. 20:30..........HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kanske ska ta det från början.

L hoppade ner i duschen och jag ställde mig att göra smoothies till oss att läska oss med, tyckte han behövde det efter allt jobb och slit han kämpat med till 20.00-tiden, han var lagom trött vill jag påstå. När jag då står där vid köksbänken så hugger det till i magen uppe vid höger sida (huvudet ligger där enl senaste UL), jag andas genom näsan och ut genom munnen sen går det över, men så kommer det igen och IGEN och IGEN och det blir bara starkare och starkare, L kommer upp och ser mig hänga på köksbänken och frågar lite snällt vad som hänt, ska vi ringa in och sagt och gjort vi ringde in för säkerhetsskull så de ville att vi skulle komma direkt. När vi sen kom in dit så frågade de efter papprena som jag skulle haft med mig men tror ni jag hade det??? Inte jag inte, fick iaf med mig min patientbricka i all hast, men sen satte de mig på CTG för att kolla om jag hade värkar eller om det var sammandragningar, där satt vi en stund och fick lyssna på bebisens hjärtljud och se när sammandragningarna kom, sen var det till att ta ett UL igen och då fick vi se att bebis hade flyttat på sig så nu låg det HELT vertikalt i magen så huvudet var på vänster sida och benen på höger sida och ryggraden neråt, sen gjorde läkaren en gynundersökning för att se så att livmodertappen var ok och att allt kändes bra och det gjorde det som väl var. Sen fick vi ÄNTLIGEN åka hem trötta och utmattade MED bebis I magen, hade ju varit lite väl tidigt fast i och för sig känns det ibland som det GÄRNA får komma ut nu. Vaknade inatt av att det rörde sig som bara den och är NÄSTAN ÖVERTYGAD nu om att det har vänt sig med huvudet neråt, men vi får se vid nästa BM-besök.

Annars så har det inte hänt så alldeles mycket, försöker ta det lite lugnt, de ordinerade ju MYCKET liggläge och vila och då kryper det i mig för jag är ju van vid att vara igång och hålla på nästan hela tiden, SUCK.

Idag har jag iaf kört igång en maskin med tvätt och plockat upp påsksakerna från källaren så jag tänkte pula lite med det nu idag.

JO, just det ja, i lördags när det var SÅ FANTASTISKT fint väder så premiärgrillade vi för första gången, blev grillad korv med bröd till lunch, SÅÅÅ gott, mysigt.....

Nähä, ska väl ta och börja pynta påskriset nu då så vi får in lite härliga vårfärger igen.

Ha det gott nu alla goa vänner och var rädda om er och om varandra.

KRAM
Carina